Channel: Bolswards Nieuwsblad » Dennis Niemarkt

SC Bolsward kansloos in wedstrijd tegen superieur Nieuweschoot

$
0
0

NIEUWESCHOOT – SC Bolsward speelde zondag uit tegen ex-derdeklasser Nieuweschoot. Het lukte ze niet om met winst terug naar huis te gaan. De Bolswarders verloren met 4-0.

De Bolswarders waren een schim van het team dat afgelopen woensdag in een meer dan aantrekkelijke wedstrijd thuis Thor aan de kant zette. Doelpuntenmaker (2x) Johan Haringa zat op de bank en de toen sterk spelende Maxim Mulder vergezelde hem. Ook de verfijnde technicus en jeugdige spelverdeler Thomas Jan van der Zee mocht zijn trainingspak aanhouden.

Het had allemaal misschien niet ter zake kunnen zijn als Lorenzo Lemmers op een prima aanval al binnen vijf minuten had gescoord op een pass van Dennis Niemarkt. De Bolswarders juichten al, maar een verdediger van de thuisclub wist op het nippertje erger voor de thuisclub te voorkomen.

Nieuweschoot nam gaande de wedstrijd het initiatief over en speelde een bekeken wedstrijd en hadden geen kind aan het naar zichzelf zoekende SC Bolsward, dat van lierverlee maar de kansloze lange bal hanteerde om spits Dennis Niemarkt te bereiken. Nog voor rust kwam de thuisclub op een 4-0 voorsprong en een cadeautje (penalty thuisclub) van de warrig leidende referee was de nekslag.

Na de thee gingen de Bolswarders meer de strijd aan dan voor rust, maar het was eigenlijk vechten tegen de bierkaai. Ook toen halverwege de tweede helft vers bloed het team kwam versterken. Nieuweschoot hoefde toen niet meer zo nodig, maar met tien spelers (Eric van der Weide viel geblesseerd uit) wisten de Bolswarders een groter uitslag te voorkomen.